İ’ZAZ LOFTS

Posted on Tem 20, 2009 in Yazılar

İ’zaz Lofts her bakımdan çok beğenildi.

http://www.butikotellerrehberi.com/izaz

adresinde, detaylı resimleri ve açıklamaları bulunan, bu yıl ayrıca www.tripadvisor.com sitesinde, kullanıcı oylarıyla en iyi B&B Otel seçilen İ’zaz benim de yaptığım başarılı mimari projelerden birisidir diye düşünüyorum.

Yukarıdaki adreste editörün yorumu;

Beyoğlu’nun tam anlamıyla göbeginde, Balık Pazarı’na, Nevizade’ye, tarihi Çiçek Pasajı’na 10 adım mesafede, İstanbul’un en canlı, en afilli, en renkli lokasyonunda, tarihi yüksek tavanlı binası ama bir o kadar modern, contemporary iç dekorasyonu ile i’zaz, freedom = simplicity konseptleri ile klasik, klise, abartılı otel sistemlerinden kaçan misafirlerine yepyeni bir alternatif sunuyor.
Ahşap ve çeliğin muhteşem uyumunu göz alıcı bir dengede sunan İ’zaz, İtalyan ışıklandırmaları, siyah epoxy ıslak zeminleri, teak mobilyaları ile bir dekorasyon dergisi resmi gibi göz alıcı. Ücretsiz wireless internet bağlantısı, flat screen televizyonları, DVD player ve kuş tüyü yatak takımları ile basic ihtiyaçlarınızı en lüks seviyede karşılarken, uluslararası görüşmeleriniz için loftlarda hazır bulunan Skype telefonları veya kendi müziğinizle uyanabilmeniz için başucunuzda bulabileceğiniz iPod player alarm saati gibi kişisel detaylarla i’zaz da deja vu deme şansınız yok.Şehir manzaralı, cam terasta bulunan full ekipmanlı mutfakları tüm misafirlerinin kullanımına açık. Uzun ve keyifli bir Beyoğlu gecesinden hava ağırırken döndüğünüzde, kendinize bir sandwic yapmak isterseniz veya balık pazarından aldığınız sezon tazelerini akşam yemeğiniz için hazırlamak isterseniz ihtiyacınız olan herşey elinizin altında.

Terasta bulunan teak yemek masasının etrafına dizilmiş, farklı ülkelerden gelen misafirlerin lokal yemeklerini pişirerek birbirleriyle ve ekiple, büyük bir aile gibi paylaşması, i’zaz da çok sık rastlayabileceğiniz bir sahne.

Ayrıca, kahvaltı talep eden misafirler için meşhur sigara börekleri ile süslenmiş kişiye özel hazırlanmış özel Türk kahvaltısı sunan Halide Teyze’nin, akşamüstleri sunduğu ciğ böreği veya tamamen elde yaptığı mantısı ile de cok meşhur. Hatırlatmadan geçmeyelim; Halide teyzenin mantısı zamanında Nişantaşı’nda ünlü bir kafede sunulmaktaydı ve o zaman gurmeler tarafından İstanbul’un en iyi mantısı seçilmişti.