İstanbul Modern’den Asmalımescit’e Uzanan Keyif

Posted on Tem 11, 2013 in TeamFores

teamforesss

Gökkuşağı gibidir İstanbul. Bir ucu geçmişten başlar, geleceğe doğru renklerle şekillenir. Yolculuğun sonunda belki altın dolu bir küp yoktur, ama hazine değerinde tarih, sanat, keyif vardır. Tüm karşıtlıkları barındırır bünyesinde. Buradaki sanatçılar geçiş dönemindedir hep. Burada yaşanan keyifler kelebek misali süzülür semtten semte.

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Karaköy’ün kıyısında, denize nazır açmış kollarını sanatseverleri bekler hep. Bu Pazar hep birlikte İstanbul Modern gezimize başladık. Girişten geçip birkaç tabloya beraber yaptığımız yorumlardan sonra yavaş yavaş kaybolduk eserlerin arasında. Herkes kendini çeken renklere, şekillere doğru yön buldu. Zaman zaman bir arada bulduk kendimizi yine. Türkiye’de; geçmişten modernizme gelişen akımlar ışığında oluşturulan sergide ön plana çıkan yaratıcılık hepimizi hayran bıraktı kendilerine. Nu, soyut, portre, manzara temalı tablolar ve çeşitli teknikler kullanılarak oluşturulmuş farklı kompozisyonlardan oluşan eserlerin hepsi ayrı bir keyif verdi. Sergi mekânında eserlere eşlik eden metinler bu gelişim sürecinin sosyal, kültürel, ekonomik ve politik dinamiklerini anlatıyor. Alt kattaki “oda projesi” vurgulu geçici fotoğraf sergisi ile sürekli sergi arasındaki geçiş teması görülmeye değerdi. Tüm eserleri gördüğümüzden emin olduktan sonra İstanbul Modern Cafe’sine gidip aldığımız sanatsal hazla, denize karşı çaylarımızı ve kahvelerimizi içtik sohbet ederek. Ne kadar yorulduğumuzu da oturunca anladık tabi.

Keyifli geçen bir saatin ardından, İstanbul’un tarihinde, ayrıntılarda saklı Asmalımescit’e doğru yol aldık. Tarihi Tünel’den geçip akşam yemeği ve tadımlık içkilerimizi yudumlayacağımız Akbaba’lı isimli mekana girdik. Ceyda’nın bizim için ayırttığı, ışıklar altında, akşam esintisinin üzerimizden eksik olmadığı masada yerlerimizi alıp eğlenceli akşamımıza giriş yaptık. Aslında ofisten çok da farklı bir ortam yoktu. Aynı sıcaklık, aynı espriler, aynı kahkahalar bu masadan da eksik olmadı. Çünkü biz bir ekibiz ve iş yaparken de, eğlenirken de ekip olmaktan bir şey kaybetmiyoruz.

   Bu güzel Pazar keyfi için teşekkürler Fores…

12121212121x

img1647x