TeamFores Nazilli’de

Posted on Tem 11, 2013 in TeamFores

TeamFores, bugün gururlu ve heyecanlı bir geziye başladı. Yolculuğumuz İzmir’e, İzmir’den Nazilli, İsabeyli beldesine kadar uzandı.

Temmuz ayından beri projesini yürüttüğümüz Natura Park Evleri’nin temel atma törenine tüm kadro katılım gösterdik.

Sabah 8 itibariyle İzmir’den Nazilli’ye doğru başladı programımız. İsabeyli Belediye Başkanı’nın bizim için ayarladığı tepe üzerine kurulmuş, adını hemen karşı tepesindeki Nysa Antik Kenti’nden alan otele yerleştikten sonra; Ceyda’nın rehberliğinde Afrodisias antik kentine doğru yola çıktık. Afrodisias adını; Yunan mitolojisindeki bereket, bolluk ve güzellik tanrıçası Afrodit‘ten almıştır. Bir tanrıça adına kurulmuş olması nedeniyle çok önemli bir kent olan Afrodisias, sözcük anlamıyla Afrodit’in yeri ve yöresi demektir.

77226908

53752720

Tapınağının ve doğasının güzelliğiyle bizi kendine hayran bırakan bu antik kentin her yerini adım adım gezdik. Yapıtların ihtişamı ve doğayla uyumu o kadar güzeldi ki, hepimiz geri dönüş yolundayken gördüğümüz bu güzellik karşısında diyecek bir şey bulamadık.

11928238

Otelimize dönüp akşam davet edildiğimiz yemeğe hazırlanmak üzere odalarımıza çekildik. Tekrar buluştuğumuzda, akşam yemeği için davet edildiğimiz mekana gidip güzel bir söyleşi eşliğinde yemeğimizi yedik. Yemek sonrası, yeni bir öğrenci beldesine dönüşen İsabeyli’de türk kahvelerimizi içeceğimiz bir mekana geçip gecenin kalanına burada devam ettik. Otele geri döndüğümüzde, kimimiz dinlenmek için odalarına çekilirken, kimimiz de beldeyi tepeden izleyen otelin manzarası eşliğinde keyifli saatler geçirdi. Sabah hep birlikte yaptığımız güzel bir kahvaltının ardından, Karia Bölgesinin önemli merkezlerinden biri olan, dik bir boğazın iki yanına kurulmuş romantik görünümlü antik bir kent olan Nysa’ya doğru yola koyulduk. Kentte bulunan Meclis Binası,Kütüphane, Gymnasium, Stadyum, Agora, Köprüler, Roma devrine ait Hamamlar ile Bizanskiliselerini gezdikten sonra temel atma törenine katılmak için tarihi yerden ayrıldık.

Fores’in itinayla seçtiği ve hayata geçirilme sürecinde büyük özen gösterdiği projelerinden birinin daha hayat bulmasına tanık olduk bugün. İsabeyli beldesinde Natura Park Evleri projesinin temel atma töreninde haklı gururu yaşadık biz de.

44945625

54049323